Zovem se crveno – čudo

Home » Zovem se crveno – čudo

Prva crnogorska ženska košarkaška liga mogla bi se komotno zvati i – Jedina. Ispod nje nema organizovanog takmičenja za seniorke. Broji 6 klubova.

Dvocifren broj djevojaka iz Crne Gore se profesionalno bavi košarkom.

Ali, kada su najbolje među njima u pitanju, brojke prestaju da gube važnost.

Iznova i iznova, crnogorska ženska košarkaška reprezentacija – naše Crvene – ne prestaje da oduševljava.

Još od 2011. godine, kada su kao debitantkinje na Evropskom prvenstvu u Poljskoj pobijedile prvih šest mečeva, ali ih je manjak iskustva i širine sastava spustio do 6. mjesta, jednog ispod onog koji bi ih odveo do olimpijskih kvalifikacija…

Bez prve zvijezde tima Jelene Dubljević, koja se nakon povrede oprostila od aktivnog bavljenja košarkom, Crvene su stigle u Izrael na svoje sedmo EP, uobičajeno, bez medijske pompe, kao autsajderke.

Zvanični sajt takmičenja ih je svrstao na 14. mjesto po snazi od 16 reprezentacija. A one su, opirući se prognozama, savladale u grupi Grčku i Letoniju, 30-ak minuta se ravnopravno nosile sa prvim favoritom i prošle među 12 najboljih.

Od četvrtfinala ih dijeli Italija (21 sat), od koje su na prošlom EP poražene sa 16 poena razlike (77:61).

No, bez obzira na to što urade večeras, još jednom su preskočile ljestvicu očekivanja, još jednom pokazale da talentom, voljom, energijom, patriotskim nabojem, mogu da prevaziđu objektivna ograničenja, kojih je hrpa..

Zato zaslužuju naklon do poda.

Crvene su, jednostavno, čudo.

Promo volcano
© Copyright Volcano promocije