Lavlje srce – Jovanka Radičević

Home » Lavlje srce – Jovanka Radičević

Jovanka Radičević, crnogorska rukometna reprezentativka igra na poziciji desnog krila i broji najviše nastupa (186) I golova (1.065) u istoriji ženske rukometne reprezentacije kao I najviše nastupa (36) i golova (176) na evropskim prvenstvima.

Najbolji strijelac “lavica” i igračica sa najviše nastupa, svoju igračku karijeru započinje u podgoričkoj Budućnosti 2004. godine, gdje je igrala sve do odlaska u mađarski Đer. Sedam godina za redom osvajala je prvenstvo i kup Crne Gore. Od 2013. godine nastupa za makedonski Vardar sa kojim je u sezoni 2013/14 stigla do polufinala Lige šampiona, a ujedno je izabrana u idealni tim tog takmičenja

Tokom bogate karijere, Jovanka Radičević broji po šest učešća na EP i SP, tri na Olimpijskim igrama i jedina je koja je postigla više od 1.000 golova.

Šampionka Evrope 2012. godine, zajedno sa svojim timom, osvoja srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, a kasnije iste godine i Evropsko prvenstvo koje je održano u Srbiji. Nakon uspješne 2012. godine nastavlja da niže uspjehe i 2013. sa Budućnošću osvaja Ligu šampiona.

Sa ponosom može istaći da je jedina “Lavica” koja je dva puta imenovana u Ol-star timove evropskih prvenstava 2012 i 2020. godine, za najbolje desno krilo izabrana je 2015 I 2019. godine i četiri puta najbolje desno krilo Lige šampiona (2014, 2016, 2019, 2020).

„Znam da sam godinama u vrhu, dajem sebe 100 odsto svakom treningu i utakmici. Ovo što doživljavam sa nacionalnim timom je emocija najjača, želim tu emociju da proslavim sa porodicom i navijačima.“

Na žalost, naše 36-godišnje desno krilo završava svoju karijeru u reprezentaciji na 15. Evropskom prvenstvu i mnogi se pitaju zašto se oprašta na vrhuncu svoje karijere:

“Odluku nisam donijela preko noći. Svi težimo lijepim stvarima i momentima, a neko sam ko sluša srce za sve odluke koje donosi. Mirna sam, jer zaista želim da se posvetim drugim stvarima, zato je došao ovaj momenat, da to bude sada”, rekla je Radičevićeva.

Promo volcano
© Copyright Volcano promocije