Luka Dončić – Dječak koji voli da se zabavlja i pobjeđuje

U svlačionici, Luka Dončić, Dječak koji voli da se zabavlja i pobjeđuje se obratio saigračima. „U redu je, momci. Idemo na Igre.

Home » Luka Dončić – Dječak koji voli da se zabavlja i pobjeđuje

Dječak koji voli da se zabavlja i pobjeđuje.

Goran Dragić je tek počeo da se ozbiljnije zanima košarkom. Imao je 18 kada je na ljeto 2004. iz Ilirije prešao u Slovan. Takmičarski ozbiljan ljubljanski klub.

Pažnju mu je privukao saigračev sin, petogodišnjak, koji je često prisustvovao treninzima, ne odvajajući se od lopte. Nije bio u stanju ni da veže pertle, a već je vještinom driblinga uveseljavao gledaoce na poluvremenu mečeva.

Taj dječak je osjećao strast za košarkom“, prisjeća se Dragić.

Bio je to Luka Dončić, sa kojim će Dragić 13 godina kasnije, u septembru 2017, osvojiti evropsko zlato.

Dončić će 2018, kao šampion i MVP Evrolige, preći Atlantik i naći se u Dalasu. U Dalasu je dobio mentora u liku Dirka Novickog, po mnogima, uz Lerija Birda, najboljeg bijelog NBA igrača ikada.

Nakon jednog od treninga, plavokosi Njemac je otišao na masažu i ostavio telefon u sali. Po završetku tretmana pokupio je uređaj i vratio se kući.

I u galeriji slika zatekao gomilu Lukinih selfija.

„Ne lažem, bilo ih je vjerovatno 150..On voli da se zabavlja.“

To će potvrditi i oni što ga privatno dobro poznaju. Iako slavan, mažen i pažen, ostao je dječak koji se ne odvaja od lopte. Luka voli da se zabavlja.

I podsjeća nas da je košarka igra. Koja može da se igra i sa osmijehom.

E, to Lukino bejbi lice, često naivno i ozareno, zavarava.

Jeste, voli da se smije na parketu i nadigrava, ali više od toga – voli da pobjeđuje. Zagriženo. Kada dođe stani-pani, neće birati sredstva da to i ostvari, pretvarajući se u takmičarsku zvijer, pa i u čangrizavca opčinjenog trijumfom: u posljednjoj NBA sezoni samo je Trej Jang dobio više tehničkih grešaka.

U julu 2021. Slovenija se u Kaunasu sudarila sa Litvanijom u odlučujućem meču za odlazak na OI. Na poluvremenu je bilo 52:52.

U svlačionici, Luka Dončić se obratio saigračima.

„U redu je, momci. Idemo na Igre.“

Zmajčeki su slavili 96:85, a njihov najbolji igrač je postigao 31 poen, uz 11 skokova i 13 asistencija. Dva lica šampiona. I budućeg MVP-ja NBA lige.

Promo volcano
© Copyright Volcano promocije