Novak Đoković i Rafael Nadal – najveće rivalstvo u teniskoj istoriji

Home » Novak Đoković i Rafael Nadal – najveće rivalstvo u teniskoj istoriji

Novak Đoković i Rafael Nadal srešće se u četvrtfinalu Rolan Garosa u njihovom 59. međusobnom meču.

Rivalstvo je, i po tom parametru, najveće u teniskoj istoriji. Đoković i Rodžer Federer su se sastajali 50 puta, a Nadal i Federer 40 puta.

Prvi put, Nadal i Đoković su se sreli upravo u četvrtfinalu Rolan Garosa, i to 7. juna 2006. Nakon dva seta koja je dobio Španac, srpski teniser je predao duel zbog povrede.

Nakon šest uzastopnih poraza od Nadala na Rolan Garosu, Đoković ga je prvi put pobijedio na pariskoj šljaci 3. juna 2015, baš u četvrtfinalu.

Đoković je jedini teniser koji je pobijedio Nadala u Rolan Garosu više od jednom. Drugi put ga je savladao prošle godine u polufinalu. Jedni preostali igrač koji je izbacio Nadala u Parizu bio je Robin Soderling 2009.

Nadal je na Rolan Garosu pobijedio Đokovića sedam puta, od čega po tri puta u finalima i polufinalima, a jednom u četvrtfinalu.

Đoković je prošle sezone pobijedio Nadala u polufinalu Rolan Garosa nakon izgubljenog prvog seta. Bilo je to prvi put poslije 15 uzastopnih mečeva da osvajač prvog seta ne trijumfuje.

Tek šesti put Đoković i Nadal sastaće se u četvrtfinalima. Srpski teniser je u prednosti (3:2), a na šljaci rezultat je poravnat (2:2).

Početak možda novog istorijskog meča očekuje se oko 20.45, a njegov tok i kretanje rezultata možete pratiti na našem sajtu i instagram profilu.

Ko će večeras odnijeti pobjedu i plasirati se u polufinale?

Promo volcano
© Copyright Volcano promocije